ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ "ІНВАСПОРТ"
м.Чернігів, вул.Шевченка,61, індекс 14035. ПН-ПТ з 8.00 до 17.00.
Телефони: +380462 613-052, +380462 613-053, e-mail: chernigovinva@ukr.net.
Керівник: ЛИТВИНЕЦЬ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (+380504650422)

КЗ "ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ"
Керівник: ПІТЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ (+380938485536)

12:34
ВАЖЛИВО!

Будь-які спортивні заходи, змагання повинні організовуватись та проводитись відповідно вимог визначених в постанові КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також з врахуванням рівня епідемічної небезпеки в регіоні.

            1. Перед початком проведення спортивних змагань організатори (спортивні клуби) повинні забезпечувати:

            - опитування на наявність симптомів респіраторної хвороби, вимірювання температури тіла перед кожним змаганням для працівників спортивного закладу, учасників, офіційних осіб та осіб, що забезпечують організацію спортивних змагань. Особи, в яких при проведенні опитування виявлено ознаки респіраторної хвороби або виявлено температуру тіла понад 37,2 °С, не допускаються до спортивного залу, стадіону;

            - при вході до місця проведення змагання (спортивного залу, стадіону) облаштувати місця для проведення дезінфекції рук;

            - присутність на спортивних змаганнях осіб згідно завчасно визначеного списку присутніх осіб;

            - у випадку якщо організатором заходу прийнято рішення про проведення матчу за участі глядачів, продаж квитків організовується таким чином, щоб забезпечувалось дистанціювання в 1,5 метри між глядачами на трибунах. Продаж квитків повинен забезпечувати наявність вільних місць спереду, позаду, збоку, по діагоналі. Організатор заходу забезпечує температурний скринінг глядачів, організацію розподілу глядачів по секторам трибуни щоб не виникало скупчення.

            2. Безпосередньо в місці проведення заходу організатором спортивного змагання повинно бути забезпечено:

мінімальний контакт учасників, організаторів та глядачів;

наявність спиртовмісних антисептиків з концентрацією активнодіючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів для обробки рук перед, або всередині кожного приміщення;

дезінфекцію спиртовмісними розчинами поверхонь у всіх кімнатах. Дезінфекція повинна бути завершена за 1 годину до тренування і 3 години до проведення змагання;

обробку спиртовмісним антисептиком дверних ручок, кнопок ліфтів, вимикачів тощо кожні 30 хвилин;

наявність окремих додаткових контейнерів для збору, зберігання та утилізації засобів індивідуального захисту;

використання персоналізованих пляшок для напоїв. Заборонено обмінюватись особистими речами (рушники, халати тощо) з іншими спортсменами;

провітрювання усіх приміщень кожні 3 години протягом 15 хвилин.

3. Під час перебування в приміщенні учасники, офіційні особи та глядачі зобов’язані дотримуватись обмеження не більше однієї особи на 5 кв. м. площі приміщення на території адміністративно-територіальної одиниці на якій установлено “зелений'’ або “жовтий” рівень епідемічної небезпеки та не більше однієї особи на 10 кв. м. площі приміщення на території адміністративно-територіальної одиниці на якій установлено “помаранчевий” або “червоний" рівень епідемічної небезпеки.

4. Під час перебування на території місця проведення змагання, учасники та глядачі зобов'язані використовувати респіратори або захисні маски, крім спортсменів, головних тренерів.

5. Дозволяється використання місць загального користування (роздягальні, душові) тільки невеликими групами при дотриманні дистанції в 2 метри. Рекомендується прийняття душу вдома/у готелі.

6. Для  забезпечення скупчення людей необхідно:

            - рознести в часі прибуття команд;

            - проведення температурного скринінгу таким чином, щоб уникати скупчення людей;

            - робочі місця персоналу, залученого до організації змагання, мають знаходитись не менш ніж 1,5 метри одне від одного;

            - вихід команд має відбуватися розділений за часом, без збору, без рукостискань. Можливе проведення загального шикування команд за дотримання дистанції між гравцями та арбітрами.

            7. Забороняється:

- функціонування, фітнес-барів, спа-зон, надання послуг масажу (крім спортивного розігріву спортсменів безпосередньо);

- централізоване харчування в місці проведення змагання;

- функціонування кулерів з водою.

8. Заходи індивідуальної профілактики та протиепідемічні заходи поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, що впроваджені в закладі, доцільно періодично транслювати на екранах або оголошувати в гучномовець.

Контроль за дотриманням рекомендацій та вимог санітарних і протиепідемічних заходів при організації та під час проведення спортивних змагань в умовах карантинних обмежень повинна здійснювати завчасно визначена відповідальна особа.

Переглядів: 204 | Додав: ekaterina_7777 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar