ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ "ІНВАСПОРТ"
м.Чернігів, вул.Шевченка,61, індекс 14035. ПН-ПТ з 8.00 до 17.00.
Телефони: +380462 613-052, +380462 613-053, e-mail: chernigovinva@ukr.net.
Керівник: ЛИТВИНЕЦЬ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (+380504650422)

КЗ "ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ"
Керівник: ПІТЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ (+380938485536)

11:36
Шлях до Олімпу: олімпійське золото прилуцького футболіста Олега Леня

  Після закриття Олімпійських ігор спортивні змагання на аренах не завершуються.

Їх продовжують Паралімпійські ігри – міжнародні спортивні змагання для людей з інвалідністю.

  У 2016-му році в Бразилії паралімпійська збірна України з футболу посіла перше місце.

На п’єдестал піднявся і футболіст з Прилук Олег Лень.

  Його футбольний шлях розпочався у 2011-му році виступом за чернігівську команду «Інваспорт-1».

Згадує Олег Лень:

«Наша команда, як і всі команди України, брала участь на змаганнях чемпіонату України, де Сергій Валентинович Овчаренко - головний тренер збірної України, він з усіх інших команд України дивиться, спостерігає за гравцями, яких потім запрошує до національної збірної. І от мій перший чемпіонат України. Ми посіли Черніговом 4-те місце з 12-ти команд. І тренер помітив мій талант, він мене запросив до національної паралімпійської збірної з футболу».

Але увійти до національної збірної ще не означає участь у Паралімпіаді: на такі змагання відправляють кращих з кращих, а не всю команду. Олег Лень почав працювати над собою:

«Так, є підготовка, де всі гравці збираються в одній команді, і ми проходимо збір, футбольний збір. До цих зборів кожен футболіст, так само і я, повинен готуватися, бути в тонусі, займатися собою вдома індивідуально. Цих чотири роки, коли я готувався до паралімпіади, коли не було зборів – я вдома самостійно тренувався. І двічі кожного дня, можна сказати, жив на стадіоні. Мені так хотілось потрапити на паралімпійські ігри, трохи увійти в історію. Так як з футболом я з дитинства, можна сказати, живу ним».

«Коли я туди потрапив, це такий рівень футболу в моєму житті вперше я на такому рівні побував. Високий рівень організації, футбольних майданчиків, там де ми проводили ігри. Також коли ми здобули перемогу, золото,перше місце – емоції зашкалювали. І потім, на врученнях медалей, які нам вручав знаменитий бразильській футболіст Кафу, також він був гравцем Мілану, він грав в одній команді з нашим Андрієм Шевченком. Це такі емоції, отримувати медалі від таких футбольних зірок.

У 2018 році проходила Ліга чемпіонів у Києві. З нас було вибірково обрано 5 людей, які гарно провели сезон 2017 році. Тренер вибрав нас і відправив на фан-зону в Київ, де ми проводили майстер клас. І знову нам вдалося побачити цього самого зіркового футболіста Кафу через кілька років. Він нас впізнав, підійшов, привітався. І наш майстер-клас проходив саме з ним.

Також кожного дня там були зіркові футболісти, які теж проводили майстер-клас: і Олександр Шовковський. Також вдалося побачити найкращого суддю світу П’єрлуїджи Коліна і вдалося з ним поспілкуватися».

 Олімпійська вершина досягнута. Яка мета далі?

«Я Вам скажу, як кажуть багато тренерів: коли після якихось великих вершин гадає: «так, я всього великого досягнув, можна зупинитися». Але ні – ніколи не треба зупинятися на досягнутому, треба йти вперед. Можна сказати, це лише початок твого життя». 

 Куди ви плануєте направлятися далі?

 

«Наразі я ще є гравцем паралімпійської збірної України з футболу. мені ще тільки 30 років. Я планую ще пограти в збірній Україні. Отримав диплом кваліфікації «Д» (це тренерський диплом високого рівня). У мене в моїх планах стати тренером, займатися з дітьми, хочу дітям передати свій досвід, який я отримав. Щоб і в мене виріс такий вихованець, який прославить Україну».

 

Джерело: https://suspilne.media/125357-slah-do-olimpu-olimpijske-zoloto-priluckogo-futbolista-olega-lena/

Переглядів: 109 | Додав: ekaterina_7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0