ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ "ІНВАСПОРТ"
м.Чернігів, вул.Шевченка,61, індекс 14035. ПН-ПТ з 8.00 до 17.00.
Телефони: +380462 613-052, +380462 613-053, e-mail: chernigovinva@ukr.net.
Керівник: ЛИТВИНЕЦЬ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (+380504650422)

КЗ "ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ"
Керівник: ПІТЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ (+380938485536)

12:22
Працюємо над створенням доступних цифрових можливостей для всіх груп людей, включаючи осіб із інвалідністю

   Віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у ході тематичної дискусії високого рівня з питань цифрового співробітництва і зв’язку заявив, що Україна працює над створенням доступних цифрових можливостей для всіх груп населення.

   Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

   «Ми працюємо над створенням доступних цифрових можливостей для всіх груп людей, включаючи осіб із інвалідністю, людей похилого віку, молодь і молодих батьків», - сказав міністр.

   Федоров наголосив, що для українського уряду цифрова трансформація є пріоритетом у всіх сферах, і мета - «створити успішну цифрову країну з рівними можливостями для всіх». За його словами, на сьогодні Україна є першою країною у світі з цифровими паспортами і четвертою у Європі – з цифровими посвідченнями водія. Він також розповів про цифровий бренд країни – застосунок Дія.

 Міністерство цифрових трансформацій, за його словами, провело комплексне дослідження з проблем «цифрового розриву». Результати свідчать про недоступність цифрових технологій і брак базової цифрової грамотності як ключових чинників подолання «розриву», зазначив Федоров.

  Для розв’язання цієї проблеми, сказав міністр, уряд запускає цифрові сервіси для українців і працює над забезпеченням високошвидкісного інтернету для 95 % громадян. Федоров також розповів, що цього року за допомогою оптичного волокна буде охоплено близько 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури – школи, лікарні, бібліотеки в невеликих селах і сільських районах.

  «Ще один виклик, з яким ми стикаємося, - це цифрова грамотність і довіра до цифрових послуг, - сказав віцепрем’єр. - Тому ми запустили проект Diia.Digital Literacy».

   Уряд, за його словами, планує навчити 6 мільйонів українців основних навичок роботи з цифровими технологіями за три роки.

  Федоров також розповів про розробку Стратегії цифрової доступності для створення «реального безперешкодного середовища для всіх».

  Як повідомляв Укрінформ, більше 100 партнерів з державного та приватного сектору приймають цифрові документи у застосунку Дія.

  Україна стала першою країною у світі, в якій електронні паспорти мають таку саму юридичну силу, як і фізичні аналоги.

Джерело:

https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/3236258-fedorov-rozpoviv-v-oon-pro-plani-stvorenna-cifrovih-mozlivostej-dla-vsih-ukrainciv.html

Переглядів: 103 | Додав: ekaterina_7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0