ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ "ІНВАСПОРТ"
м.Чернігів, вул.Шевченка,61, індекс 14035. ПН-ПТ з 8.00 до 17.00.
Телефони: +380462 613-052, +380462 613-053, e-mail: chernigovinva@ukr.net.
Керівник: ЛИТВИНЕЦЬ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (+380504650422)

КЗ "ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ"
Керівник: ПІТЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ (+380938485536)

14:34
Підсумки 2020 року... ВАЛЕРІЙ СУШКЕВИЧ.

   Попри критично проблемний 2020, у ньому мені все-таки вдалось багато чого добитись, і навіть, в останні 3 дні минулого року, радію, що вдалось наостанок зробити те, про що надходили до мене численні листи, звернення у фейсбуці, у контактах з людьми.

   Часто, читаючи ваші пронизані біллю та обуренням звернення, я не можу нічого відповісти, бо я не є особою, яка має можливість і право вирішувати ці питання…

  Але кожне таке ваше звернення залишається в полі уваги моєї щоденної напруженої роботи та предметом моїх контактів з інституціями української влади, керівниками міністерств і відомств, департаментів, управлінь, керівників місцевих органів влади, де я ДОКАЗУЮ, ОБҐРУНТОВУЮ, ПЕРЕКОНУЮ ПОКАЗУЮ ВАШІ ЛИСТИ, ТРАНСЛЮЮ ВАШІ АРГУМЕНТИ, ДОДАЮ СВОЇ НАПРАЦЮВАННЯ - ПРАЦЮЮ…

   Уявіть собі, доказував начебто просту річ – що житлова субсидія не може бути доходом сім’ї, яка живе на соціальні виплати! Що ця субсидія є тільки адресною виплатою на компенсацію дороговартісних житлово-комунальних послуг, які людина не здатна оплатити при мізерній соціальній виплаті та пенсії!!!

   І ця житлова субсидія, яка враховувалась у доход сім’ї - вона при розрахунках зменшувала, або навіть ліквідовувала і так мізерну соціальну виплату! І людина не знала, як вижити, отримавши житлову субсидію, коли через неї критично зменшувалась її мізерна соціальна виплата.

ВДАЛОСЯ! ПИТАННЯ ВИРІШЕНО!

І звучить воно в постанові Кабміну №1324 так:

✅до середньомісячного сукупного доходу сім’ї для визначення права на всі види соціальних виплат, що призначаються з урахуванням доходу, не включається житлова субсидія (ця норма діє з 29.12.2020).

І ще один здобуток передостанніх днів 2020…

Поширена ситуація: у сім’ї є людина, яка доглядає за особою з інвалідністю, і в зв’язку з цим держава їй платить компенсаційну виплату на догляд за цією особою з інвалідністю. Люди зверталися до урядових інституцій і до мене з питанням: чому при розрахунку житлової субсидії до доходу сім’ї враховуються не фактичний розмір компенсаційної виплати на догляд за людиною з інвалідністю, а віртуальні п’ять тисяч, ЯКИХ СІМ’Я НЕ ОТРИМУЄ?!!

Не буду описувати моїх дискусій з колегами з відповідних владних інституцій…Просто поділюсь з вами радістю, що ВДАЛОСЬ:

З 29.12.2020 постановою Кабміну № 1314 передбачено:

✅до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при обчислені житлової субсидії враховується фактичний розмір щомісячної компенсаційної виплати непрацюючим працездатним особам, які доглядають за особою з інвалідністю І групи.

За підсумками цієї роботи дякую за розуміння і підтримку Міністру соціальної політики Марині Лазебній і окремо Прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Принагідно нагадаю, що в липні 2020 року також, дякуючи добрій співпраці з Міністром соціальної політики, було прийнято рішення, згідно з яким:

✅до середньомісячного сукупного доходу для визначення права на житлову субсидію, допомогу малозабезпеченим сім’ям, допомоги одиноким матерям та інші види соціальних виплат, що призначаються з урахуванням доходу, не включається державна соціальна допомога, яка виплачується з надбавкою на догляд за дитиною з інвалідністю підгрупи А (постанова Кабміну від 22.07.2020 № 632, діє з 1 липня 2020 року).

   За підсумками 2020-го дякую численним колегам, які представляють українську владу на всіх рівнях…САМЕ ТИМ, ЯКІ ПОЧУЛИ МЕНЕ ЩОДО ВИРІШЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЇХНІХ ПРАВ.

Сподіваюсь, вірю, що таких професіоналів у державному управлінні побільшає у Новому 2021 році!

ВАЛЕРІЙ СУШКЕВИЧ

 

Посилання: https://www.facebook.com/sushkevych.valerii.mykhailovych/posts/3264932343611554

Переглядів: 110 | Додав: ekaterina_7777 | Теги: #2020 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0