ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ "ІНВАСПОРТ"
м.Чернігів, вул.Шевченка,61, індекс 14035. ПН-ПТ з 8.00 до 17.00.
Телефони: +380462 613-052, +380462 613-053, e-mail: chernigovinva@ukr.net.
Керівник: ЛИТВИНЕЦЬ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (+380504650422)

КЗ "ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ"
Керівник: ПІТЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ (+380938485536)

12:40
Як облаштувати робоче місце для людей з інвалідністю?

   Щоб робоче місце було пристосованим для людини з інвалідністю, зазвичай не потрібно вигадувати нічого особливого. Якщо офіс облаштований за принципами універсального дизайну, він буде безбар’єрним та комфортним і для співробітників з інвалідністю, і для усіх інших. В тому числі для літніх людей, для батьків з дітьми, для працівників з тимчасовими розладами здоров’я.

   Універсальний дизайн – це напрям в архітектурі, який базується на ідеології про те, що все облаштування офісу чи робочої зони має бути у полі доступності для всієї команди.

   Наприклад, у такому приміщенні мають бути:

* низькі пороги, щоб батьки з дитячими візками або люди на кріслах колісних могли вільно пересуватися;

* вимикачі світла мають бути розташовані не вище 1 м від підлоги, щоб до них могла дотягнутися людина на милицях;

* санвузли мають бути обладнані спеціальними поручнями, що полегшують користування людям з обмеженими фізичними можливостями;

* на вході до офісу має бути пандус та широкі розсувні двері.

В принципі, всі ці та інші вимоги до безбар’єрного офісу сформульовані в сучасних ДБН. Якщо ви будуєте безбар’єрний бізнес, варто просто звертати увагу на дотримання принципів універсального дизайну, обираючи офіс для оренди або плануючи ремонт у власному приміщенні.

 Докладніше про те, як облаштувати робоче місце для працівників з інвалідністю читайте в матеріалі: https://bit.ly/3dUDuWt

 Втім, зняття фізичних бар’єрів – не самоціль, а лише перший крок до побудови безбар’єрного середовища. Адже універсальний дизайн – це також дизайн нових суспільних відносин. Створюючи комфортні умови для різних людей, ми усуваємо бар’єри у комунікаціях з ними, будуємо підґрунтя для сприйняття людського різноманіття. І важливо, щоб це розуміли не лише керівники бізнесу, але й уся команда була готова зустріти нових членів колективу та будувати з ними дружні взаємовідносини.

#bezbariernist

#безбарєрність

#barrierfree

Переглядів: 139 | Додав: ekaterina_7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0