ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ "ІНВАСПОРТ"
м.Чернігів, вул.Шевченка,61, індекс 14035. ПН-ПТ з 8.00 до 17.00.
Телефони: +380462 613-052, +380462 613-053, e-mail: chernigovinva@ukr.net.
Керівник: ЛИТВИНЕЦЬ АНДРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ (+380504650422)

КЗ "ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЮСШ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ"
Керівник: ПІТЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ (+380938485536)

12:11
Гарна новина для маломобільних груп населення!

  В місті Чернігові на електронних зупинкових табло тепер видно, які з автобусів і тролейбусів низькопідлогові та адаптовані для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення! Про це повідомляє управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Чернігівської міської ради.

  На цифрових екранах табло орієнтовного прибуття громадського транспорту відтепер відображається інформація про транспортні засоби, пристосовані для маломобільних груп населення. Відповідні доопрацювання в системі були зроблені на прохання користувачів громадського транспорту – людей з інвалідністю, які зверталися до управління.

  На всіх електронних табло біля напрямку руху автобусів та тролейбусів тепер з’явився спеціальний значок, що інформує, який транспортний засіб є низькопідлоговим і доступним для таких пасажирів.

  Нагадуємо, що раніше такі позначки вже стали доступними при перегляді даних системи GPS-моніторингу громадського транспорту Чернігова через комп'ютери та смартфони.

  Довідково: всього в Чернігові на зупинках громадського транспорту, яких по місту близько 350, вже встановлено 143 електронних інформаційних табло. Оснащення ними зупинкових павільйонів триватиме і надалі. У середньому, щороку встановлюють 30-35 нових пристроїв.

  Низькопідлоговими й доступними для людей з обмеженими можливостями є більше 60% з тих тролейбусів, які виходять на міські маршрути щодня. Всього Черніговом за кілька останніх років поспіль придбані 42 таких тролейбуси. Також пристосованими для людей з інвалідністю наразі є автобуси приватного перевізника, який обслуговує міський маршрут громадського транспопрту №37. Щодня на цьому маршруті працює 8 таких автобусів плюс один резервний.

*Маломобільні групи населення – це не лише люди з інвалідністю. До цієї категорії громадян також належать особи похилого віку, вагітні жінки, особи з дитячими колясками та ті, хто мають тимчасові проблеми зі здоров'ям. Створення безбар'єрного середовища для маломобільних груп населення є надзвичайно необхідним!

Джерело: https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-52658/

Переглядів: 70 | Додав: ekaterina_7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0